Asbest Attest

Als erkend en gekwalificeerd deskundige op het gebied van asbest, staat Els klaar om u te voorzien van de benodigde attesten voor uw vastgoedtransacties. Met een diepgaand begrip van de complexe regelgeving en veiligheidsnormen met betrekking tot asbest, kunt u erop vertrouwen dat uw projecten in bekwame handen zijn.

Onze diensten omvatten niet alleen de uitgifte van attesten, maar ook een grondige inspectie van uw pand om eventuele asbesthoudende materialen te identificeren. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en methodologieën, garanderen wij een nauwkeurige en volledige analyse van uw vastgoed. Dit stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en mogelijke risico’s te beheren.

Na de inspectie volgt een gedetailleerde rapportage die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Onze rapporten bieden niet alleen een overzicht van de bevindingen, maar ook praktische aanbevelingen voor eventuele vervolgacties. Of het nu gaat om verwijdering, herstel of beheer van asbest, wij begeleiden u door het hele proces met expertise en professionaliteit.

Bij Immo Lombaert gaan we verder dan alleen het verstrekken van attesten. We streven naar een volledige tevredenheid van onze klanten door een uitgebreide en zorgvuldige afhandeling van al uw asbestgerelateerde behoeften. Met onze deskundigheid aan uw zijde kunt u met vertrouwen vooruit kijken naar uw vastgoedtransacties.

i

Asbestinventarisatie

Voor ieder gebouw die gebouwd is voor 2001, is er een asbestinventarisatie nodig.
Het asbestattest is verplicht vanaf 23/11/2022 , bij de compromis.
De Vlaamse regering wil een afbouw van asbest , en dit tegen 2040 wil men asbest veilig maken.
Maar tegen 2032 , heeft ieder gebouw een asbest attest nodig , en dit voor in de woningpas.Tegen 2025 , heeft iedere verhuurder dit attest dan ook nodig.Bij een opmaak van een attest moet de opdrachtgever een opdrachtformulier invullen

Hoe gebeurt een plaatsbezoek ?

Na het invullen van het opdrachtformulier kan men beginnen met de inventarisatie voor een asbestattest.

Hier hebben we 2 soorten : * niet-destructief onderzoek : asbestinventarisatie beschrijft enkel de materialen die een risico kunnen vormen bij het normale, dagelijks gebruik van uw gebouw. Hierbij worden nooit muren of vloeren beschadigd om ingesloten asbest op te sporen. Er kunnen toch kleine beschadigingen nodig zijn voor labo-analyse , om de volledige zekerheid te bepalen of het asbesthoudend is al dan niet. Via die monstername, kan het stukje naar het labo gestuurd worden, en krijgen we de resultaten: asbest of geen asbest.

* Destructief onderzoek : hier worden er wel degelijk materialen beschadigd, die asbest houdend zijn, maar dit is meer voor renovatie of heropbouw of voor industrie gebouwen of voor sloop.

Hoe gebeurt een monstername?

Asbest verdacht materiaal, moet door het labo onderzocht worden, om het al dan niet asbesthoudend te identificeren. De asbestdeskundige is verplicht om monstername te doen, bij weigering, wordt het materiaal beschouwd als asbest verdacht.

1.Pleisterwerk : 1 mengmonster voor het plafond en 1 mengmonster voor de wanden, en dit in 1 ruimte., alsook apart in natte ruimte (keuken en badkamer), stookplaats, trappenhal.
2.Vinylvloer met zwarte lijm laag
3.Mastiek of kit
4.Bitumen, roofing
5.Pical Platen , asbestboard
6.Spuitisolatie, bevlokking
7. Crepi
8.Faience tegellijm
9.schoorsteenkanaal

Er zijn zoveel plaatsen waar asbest voorkomt, men schrikt ervan , waar die allemaal voorkomen.

Hebt u vragen? Contacteer ons gerust